ကြမ္းစားရာတြင္ မိ႐ိုးဖလာနည္းအတိုင္းမဟုတ္ဘဲ ေဆးျပင္း မ်ားထည့္၍စားသံုးလာမႈေၾကာင့္
ခံတြင္းေရာဂါျဖစ္ပြားမႈယခင္ထက္ ေလးဆခန္႔ပိုတိုးလာေၾကာင္း
သြားႏွင့္ခံတြင္းဆရာဝန္ ဦးေအာင္ထြန္း စိုးက ေျပာသည္။
''အရင္ေခတ္ကလုိ ကြမ္းသီး၊ ဗမာေဆးနဲ႔ စားတာ မဟုတ္ေတာ့ ဘဲ
သဘာဝမဟုတ္ဘဲ ျပဳျပင္ထားတဲ့ ေဆးေတြနဲ႔
စားသံုးေနတဲ့အခါမွာ ခံတြင္းနဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ ေရာဂါ ေတြအျဖစ္မ်ားလာတာေတြ႕ရတယ္။
အျဖစ္မ်ားတာေတာ့ ခံတြင္းကင္ ဆာပဲ''ဟု ၄င္းက ေျပာသည္။
ယခင္က အသက္ ၄ဝ ေနာက္ ပိုင္းမွသာ သြားဖံုးကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ မ်ားေတြ႕ရွိရေသာ္လည္း ယခုအခါ
အသက္ ၂ဝ ဝန္းက်င္ အရြယ္မွစ၍
ျဖစ္ပြားမႈမ်ားရွိလာေၾကာင္း၊ ထိုသို႔ ျဖစ္ရျခင္းမွာ ေစ်းႏႈန္း သင့္တင့္ စြာျဖင့္ အလြယ္တကူ စားသံုးႏိုင္
ျခင္းေၾကာင့္ ဆယ္ေက်ာ္သက္ အရြယ္မွစ၍
ကြမ္းစားသည့္ အေလ့အက်င့္ ရွိလာျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ ေၾကာင္း ၄င္းက သံုးသပ္သည္။
''ကြမ္းေရာင္းတဲ့ သူေတြက လည္း သဘာဝအတိုင္းပဲ ေရာင္းသင့္တယ္၊
အခုေနာက္ပိုင္းမွာ ေဆး ရြက္ႀကီးကို အရက္၊ ပ်ားရည္ေတြနဲ႔
ေရာစိမ္ထားၿပီး ႏွပ္ေဆးသေဘာမ်ိဳး အသြင္ေျပာင္း ထားတယ္။ ထံုး ကိုလည္း
ေရနဲ႔ေဖ်ာ္၊ အေပၚယံေရ ၾကည္ေတြကို သြန္ပစ္ၿပီးအနည္ထိုင္ က်န္ခဲ့တဲ့ ထံုးအႏွစ္သားကိုမွ
ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ႏို႔မႈန္႔ေတြနဲ႔ ေရာတယ္။ ထံုးကလည္း ျပဳျပင္ ထားေတာ့သဘာဝ ဘယ္ဟုတ္ ေတာ့မလဲ၊
ဒီေတာ့ ခံတြင္းတင္မက အသည္း၊အဆုတ္တို႔မွာပါ ေရာဂါ ေတြ ဆင့္ကဲျဖစ္လာႏိုင္တယ္''ဟု၄င္းက
ေျပာသည္။
ထို႔အျပင္ ျပည္ပမွတရား မဝင္လမ္းေၾကာင္းမ်ားျဖင့္ ဝင္ ေရာက္ လာေသာ ေဆးျပင္းမ်ားႏွင့္
ဘဂၤလားေဒ့ရွ္မွ ဝင္လာသည့္ ကြမ္း သီးထုပ္မ်ားသည္လည္း
သဘာဝ အတိုင္းမဟုတ္ဘဲ ျပဳျပင္ထားသည့္ အတြက္ကြမ္းထဲတြင္
ထည့္သြင္း စားသံုးရန္ မသင့္ေၾကာင္း ၄င္းက ေျပာသည္။ လက္ရွိတြင္ အမ်ိဳးသမီး အခ်ိဳ႕ ပါ
ကြမ္းစားလာသည္ကိုေတြ႕ရၿပီး ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ အမ်ိဳးသမီးမ်ား ကြမ္းစားပါက ကေလးကိုပါ ဆိုး
က်ိဳးျဖစ္ႏိုင္ေသာေၾကာင့္ ေရွာင္ၾကဥ္ သင့္ေၾကာင္း၊
ဌာနဆိုင္ရာအေနျဖင့္ ေဆးလိပ္ပညာေပးသာမက ကြမ္း ပညာေပးအစီအစဥ္ပါ
လုပ္ေဆာင္ ေပးရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း ၄င္းက ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ခ်စ္ဆုေဆြ
ခံတြင္းေရာဂါျဖစ္ပြားမႈယခင္ထက္ ေလးဆခန္႔ပိုတိုးလာေၾကာင္း
သြားႏွင့္ခံတြင္းဆရာဝန္ ဦးေအာင္ထြန္း စိုးက ေျပာသည္။
''အရင္ေခတ္ကလုိ ကြမ္းသီး၊ ဗမာေဆးနဲ႔ စားတာ မဟုတ္ေတာ့ ဘဲ
သဘာဝမဟုတ္ဘဲ ျပဳျပင္ထားတဲ့ ေဆးေတြနဲ႔
စားသံုးေနတဲ့အခါမွာ ခံတြင္းနဲ႔ ပတ္သက္တဲ့ ေရာဂါ ေတြအျဖစ္မ်ားလာတာေတြ႕ရတယ္။
အျဖစ္မ်ားတာေတာ့ ခံတြင္းကင္ ဆာပဲ''ဟု ၄င္းက ေျပာသည္။
ယခင္က အသက္ ၄ဝ ေနာက္ ပိုင္းမွသာ သြားဖံုးကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈ မ်ားေတြ႕ရွိရေသာ္လည္း ယခုအခါ
အသက္ ၂ဝ ဝန္းက်င္ အရြယ္မွစ၍
ျဖစ္ပြားမႈမ်ားရွိလာေၾကာင္း၊ ထိုသို႔ ျဖစ္ရျခင္းမွာ ေစ်းႏႈန္း သင့္တင့္ စြာျဖင့္ အလြယ္တကူ စားသံုးႏိုင္
ျခင္းေၾကာင့္ ဆယ္ေက်ာ္သက္ အရြယ္မွစ၍
ကြမ္းစားသည့္ အေလ့အက်င့္ ရွိလာျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ ေၾကာင္း ၄င္းက သံုးသပ္သည္။
''ကြမ္းေရာင္းတဲ့ သူေတြက လည္း သဘာဝအတိုင္းပဲ ေရာင္းသင့္တယ္၊
အခုေနာက္ပိုင္းမွာ ေဆး ရြက္ႀကီးကို အရက္၊ ပ်ားရည္ေတြနဲ႔
ေရာစိမ္ထားၿပီး ႏွပ္ေဆးသေဘာမ်ိဳး အသြင္ေျပာင္း ထားတယ္။ ထံုး ကိုလည္း
ေရနဲ႔ေဖ်ာ္၊ အေပၚယံေရ ၾကည္ေတြကို သြန္ပစ္ၿပီးအနည္ထိုင္ က်န္ခဲ့တဲ့ ထံုးအႏွစ္သားကိုမွ
ပ်စ္ပ်စ္ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ႏို႔မႈန္႔ေတြနဲ႔ ေရာတယ္။ ထံုးကလည္း ျပဳျပင္ ထားေတာ့သဘာဝ ဘယ္ဟုတ္ ေတာ့မလဲ၊
ဒီေတာ့ ခံတြင္းတင္မက အသည္း၊အဆုတ္တို႔မွာပါ ေရာဂါ ေတြ ဆင့္ကဲျဖစ္လာႏိုင္တယ္''ဟု၄င္းက
ေျပာသည္။
ထို႔အျပင္ ျပည္ပမွတရား မဝင္လမ္းေၾကာင္းမ်ားျဖင့္ ဝင္ ေရာက္ လာေသာ ေဆးျပင္းမ်ားႏွင့္
ဘဂၤလားေဒ့ရွ္မွ ဝင္လာသည့္ ကြမ္း သီးထုပ္မ်ားသည္လည္း
သဘာဝ အတိုင္းမဟုတ္ဘဲ ျပဳျပင္ထားသည့္ အတြက္ကြမ္းထဲတြင္
ထည့္သြင္း စားသံုးရန္ မသင့္ေၾကာင္း ၄င္းက ေျပာသည္။ လက္ရွိတြင္ အမ်ိဳးသမီး အခ်ိဳ႕ ပါ
ကြမ္းစားလာသည္ကိုေတြ႕ရၿပီး ကိုယ္ဝန္ေဆာင္ အမ်ိဳးသမီးမ်ား ကြမ္းစားပါက ကေလးကိုပါ ဆိုး
က်ိဳးျဖစ္ႏိုင္ေသာေၾကာင့္ ေရွာင္ၾကဥ္ သင့္ေၾကာင္း၊
ဌာနဆိုင္ရာအေနျဖင့္ ေဆးလိပ္ပညာေပးသာမက ကြမ္း ပညာေပးအစီအစဥ္ပါ
လုပ္ေဆာင္ ေပးရန္ လိုအပ္ေၾကာင္း ၄င္းက ေျပာၾကားခဲ့သည္။
ခ်စ္ဆုေဆြ
0 comments:
Post a Comment